2023-04-20 12:40Pressmeddelande

BRA lanserar direktflyg från Visby till Århus och Oslo i sommar

BRA ATR 72-600 på Visby AirportBRA ATR 72-600 på Visby Airport

BRA förstärker sin position på Gotland och lanserar idag två nya utrikeslinjer direkt från Visby med flygstart lagom till semestern. Måndag den 3 juli är det premiär för den nya direktlinjen mellan Visby och Danmarks näst största stad Århus och torsdag den 6 juli avgår den första flygningen från Visby till Oslo. De nya linjerna kommer trafikeras två dagar i veckan under perioden 3 juli och 13 augusti.

Vi är väldigt glada över att nu lansera ännu fler direktlinjer från Visby i sommar. Gotland och Visby är en otroligt viktig region för oss och det känns därför extra bra att vi nu knyter samman Gotland med andra delar av Skandinavien. Denna satsning ligger helt i linje med vår strategi om att befästa vår position som flygbolag på Gotland samt vår långsiktiga plan om en expansion utanför Sveriges gränser, säger Martin Erkenborn, Kommersiell chef på BRA.

Direktlinjen mellan Visby och Oslo trafikeras torsdagar och söndagar med start 6 juli. Mellan Visby och Århus flyger BRA måndagar och fredagar mellan 3 juli och 11 augusti. Pris per person för en enkelresa är från 999 kr.

Det känns väldigt roligt att BRA nu startar två nya linjer som sätter Gotland på kartan även utanför Sveriges gränser. Detta skapar möjligheter för nya besökare från både Norge och Danmark, två målgrupper som är väldigt viktiga för Gotland. Sett ur gotlänningarnas perspektiv blir det smidigt att flyga direkt till Norge och Danmark i sommar, säger Gunnar Jonasson, Flygplatschef Visby Airport.

Till och från Visby flyger BRA med det bränsleeffektiva och mest klimatsmarta regionalflygplanet ATR 72-600 med plats för 72 passagerare. Vid bokningstillfället finns möjlighet att välja Bioflygbiljett med 50 procent inblandning av bioflygbränsle. 

Visby – Oslo
Torsdagar kl 9.25
Söndagar kl 11.20

Oslo – Visby
Torsdag kl 11.35
Söndagar kl 13.30

Visby – Århus
Måndagar kl 13.25
Fredagar kl 15.05

Århus – Visby
Måndagar kl 17.05
Fredagar kl 15.25Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Under 2022 genomförde vi världens första flygning med 100% biobränsle i båda tankarna Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour