2023-01-23 08:05Pressmeddelande

BRA satsar på Växjö med nytt större flygplan och bra tidtabell

BRA flygplanstypen ATRBRA flygplanstypen ATR

Flygbolaget BRA fortsätter att satsa på Växjö och väljer att placera en fabriksny ATR 72-600 på Småland Airport. Flygbolaget byter därmed ut den mindre flygmaskinen som trafikerat Växjö - Bromma under hösten mot ett större och helt fabriksnytt flygplan. Att flygmaskinen övernattar i Växjö möjliggör för bästa tänkbara tidtabell för resenärer som reser i tjänsten mellan Kronoberg och Stockholm-Bromma. 

Med anledning av den ökade efterfrågan under hösten väljer vi nu att placera vårt allra nyaste flygplan i Växjö. 

Vår ambition är att knyta samman Sverige och att vi nu kan erbjuda ännu fler passagerare att resa mellan Växjö och Bromma på våra populäraste avgångstider känns jättebra. Att det dessutom blir med ett helt nytt flygplan, en tidtabell anpassad efter affärsresenärer samt god möjlighet till smidig transfer på Bromma för resa vidare till andra delar av Sverige känns extra bra, säger Martin Erkenborn, Kommersiell chef på BRA. 

För att möjliggöra en bra tidtabell för resande från Kronoberg till Bromma har BRA under hösten använt ett mindre flygplan för att åter trafikera linjen efter uppehåll under pandemin. Nu väljer flygbolaget att placera en helt fabriksny ATR 72-600 i Växjö med plats för 72 passagerare istället för de tidigare 48. Flygplanet är världens mest bränsleeffektiva regionalflygplan och med flygbolagets unika Bioflygbiljetter kan resenärer välja att flyga på 50% biobränsle på resan mellan Växjö och Bromma. På så sätt minskas de fossila koldioxidutsläppen med 40%.

Att flygbolaget BRA väljer att placera sitt nyaste flygplan i Växjö är väldigt glädjande. Det innebär att den för näringslivet viktiga morgonavgången återigen återupptas efter jul-och nyårsuppehållet. Vi hälsar dem varmt välkommna tillbaka, säger Ulf Axelsson, VD Växjö Småland Airport.

Från och med den 30 januari erbjuder BRA dagliga avgångar kl 6.40 med ankomst på Bromma kl 7.40 och retur från Bromma kl 17.50 på eftermiddagarna alla vardagar i veckan samt en rundtur på söndagar. På Bromma kommer det vara möjligt att på så kort tid som 20 minuter byta flygplan och fortsätta sin resa vidare till bland annat Umeå, Östersund, Sälen eller Helsingfors.Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Under 2022 genomförde vi världens första flygning med 100% biobränsle i båda tankarna Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 19 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour