2022-10-10 14:35Nyheter

Flygbolaget BRA topp 20 på Fortunes Change the world 2022

Ida Sjöberg DahlgrenIda Sjöberg Dahlgren

Idag publicerade tidskriften Fortune sin lista Change the world, som uppmärksammar kommersiella företag som genom sin kärnverksamhet bidrar till en hållbar framtid. Listans kriterier baseras på tre områden; mätbar samhällspåverkan, affärsresultat samt grad av innovation.

Vi är otroligt glada och stolta över att vi är med på Fortunes Change the world list. Att vi som flygbolag hamnade på 17:e plats är ett bevis på att vårt dagliga arbete, där alla är med och bidrar, gör skillnad på global nivå, säger Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA.

Under 2022 har BRA bland annat genomfört projektet 100% SAF (sustainable aviation fuel), som ska leda till att kommersiellt flyg får flyga på 100% biobränsle istället för dagens tillåtna inblandning av 50%. 

I juni i år genomförde vi tillsammans med våra projektpartners ATR och Neste världens första flygning med 100% biobränsle i båda tankarna. Detta har uppmärksammats internationellt och är en drivande faktor till att Fortune valt att ha med oss på listan, konstaterar Maria.

Under 2022 har BRA även lanserat ett nytt biljettsystem för att det ska bli lättare att välja de mer hållbara alternativen. Redan idag arbetar BRA i många projekt  för att driva  framtidens hållbara lösningar såsom el- och vätgasflyg, som ska leda till nya innovativa affärs- och tekniklösningar. 

 Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Under 2022 genomförde vi världens första flygning med 100% biobränsle i båda tankarna Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour