2022-07-07 10:12Pressmeddelande

Flygbolaget BRA stärker sin linje mellan Växjö och Bromma

Den 12 september börjar flygbolaget BRA flyga flera dagliga avgångar morgon och kväll som möjliggör för Växjöbor att återigen besöka Stockholm över dagen. Det blir två till tre avgångar per dag i vardera riktningen måndag-fredag samt en rundtur på söndagar.  

Det är ett bränslesnålt turbopropflygplan av modellen ATR 42-500 som sätts in på linjen med 48 stolar detta möjliggör att kunna erbjuda avgångar med jämnare mellanrum, och jämfört med det senaste året blir det nu en kraftig ökning av möjligheterna att på en knapp timmes flygtid flyga till Stockholm. En tidtabell med flera avgångar per dag och på tider som möjliggör resor över dagen är något som är efterfrågat av minst affärsresenärer i hela regionen och är en bra nyhet för näringslivet i hela Kronoborgs län. 

På Stockholm-Bromma flygplats kommer det också vara möjligt att på så kort tid som 20 minuter byta flygplan och fortsätta sin resa till bland annat Umeå, Visby, Åre/Östersund, Helsingfors eller Sälen.

Bra förbindelse med Stockholm är ett måste för att regionen skall kunna fortsätta att utvecklas. Flyget är en viktig del för att säkerhetsställa bra förbindelse med vår huvudstad och för att kunna flyga vidare till andra delar av Sverige. Att BRA nu väljer att återigen satsa med en utökad tidtabell med mycket attraktiva avgångar är varmt välkommande, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Detta är något våra kunder och resenärer i Växjö och Kronoberg i hög utsträckning efterfrågat, och något vi är oerhört glada för att kunna erbjuda framöver. Vi hoppas också många väljer att genomföra flygningen med oss på biobränsle. Det är alltid glädjande att kunna möta kundernas efterfrågan och vi ser fram emot att tillsammans med vår partner Växjö Småland Airport få välkomna många smålänningar tillbaka ombord, säger Jimmie Bergqvist, vice VD och affärsutvecklingschef på BRA.

Flygbiljetterna enligt den nya tidtabellen är redan publicerade i både flygbolagets webbsida, app och hos resebyåerna. 


Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Bromma Stockholm Airport som huvudflygplats. Deras amitiösa mål att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör BRA till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör BRA bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% biobränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. - 2009 blev BRA första passagerarflygbolag att miljöcertifiera sig. - Sedan 2018 erbjuder BRA alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% biobränsle - 2022 lanserade BRA Bioflygbiljetter som egen biljettyp, med biobränsle inkluderat. BRA är idag ett av Sveriges största inrikesflyg med 21 flyglinjer och ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour