2021-11-25 09:30Pressmeddelande

BRA lanserar ny flyglinje till Helsingfors från Bromma

Flyg med BRA direkt mellan Stockholm Bromma och Helsingfors.

BRA fortsätter sin tillväxtresa i Norden med lansering av en flyglinje mellan Stockholm-Bromma och Helsingfors-Vanda flygplats, det blir bolagets andra internationella linje efter pandemin. Den nya linjen mellan Stockholm och Helsingfors, med goda transfermöjligheter till och från BRAs övriga inrikeslinjer, har premiär den 24 februari och finns nu till försäljning på www.flygbra.se

– Det blir otroligt spännande att återigen börja flyga till Finland. Att vi nu knyter samman den finska huvudstaden med den svenska på Stockholm-Bromma flygplats ger möjlighet både till utveckling av affärer samt ökad turism mellan länderna, säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn.

Linjen från Stockholm-Bromma till Helsingfors kommer att ha en tur- och returresa alla dagar i veckan utom lördagar.

Måndag – Fredag (lokala tider)
BMA-HEL TF3920 11:15-13:25
HEL-BMA TF3921 13:55-14:05

Söndagar (lokala tider):
BMA-HEL TF3928 17:00-19:10
HEL-BMA TF3929 19:40-19:50

– Tack vare en ökad efterfrågan var beslutet att erbjuda kunderna en direktlinje mellan Helsingfors och Stockholm-Bromma mycket naturligt. Satsningen ligger helt i linje med BRAs långsiktiga strategi om en expansion även utanför Sveriges gränser. Med den här linjen erbjuder vi inte bara direkttrafik mellan Helsingfors och Stockholm-Bromma utan också möjlighet att checka in direkt till Finland från alla våra destinationer i Sverige med bara 20 minuters transfertid, säger Martin Erkenborn, Kommersiell Chef på BRA.

Flygningarna görs med ett modernt propellerflygplan (ATR 72-600) som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. BRA har som målsättning att vara världens första fossilfria flygbolag senast år 2030, att öka biobränsleinblandningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige. BRA erbjuder sina kunder att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Utöver det klimatkompenserar de för samtliga CO2-utsläpp utan extra kostnad för kunden.

BRA har än så länge lanserat 16 inrikeslinjer (se www.flygbra.se/destinationer) och två utrikeslinjer.Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour

Relaterade länkar