2021-11-22 16:00Pressmeddelande

BRA förstärker flygtrafiken mellan Bromma och Visby

BRA förstärker flygtrafiken mellan Bromma och Visby.BRA förstärker flygtrafiken mellan Bromma och Visby.

I oktober gick BRA ut med nyheten om förstärkt trafik mellan Gotland och fastlandet med en ny linje mellan Visby-Arlanda som ett komplement till Visby-Bromma. BRA väljer nu att rikta om denna satsning för att öka antalet avgångar till och från Bromma ytterligare. Detta sedan Air Leap meddelat att de avvecklar sin Gotlandslinje till Bromma.

Den senaste tiden har det mycket hänt på flygmarknaden och vi ser nu att efterfrågan på resor mellan Visby och Bromma inte kommer kunna mötas med den kapacitet vi har där idag. Antalet resande på denna linje fortsätter att överträffa våra förväntningar och det är tydligt att fler och fler upptäcker fördelarna med Bromma flygplats.

- Vi stänger inte dörren till att börja flyga till Arlanda framöver men just nu är vi övertygade om att det är viktigare och mer välkommet med fler avgångar till Bromma för våra kunder, säger Sakarias Ronquist Produkt- och intäktschef på BRA.
- Glädjande är att vår satsning på Gotland gör att vi ökar besättningsbasen med fler arbetstillfällen i Visby för piloter och kabinpersonal, en plan som ligger fast sen tidigare, säger Sakarias Ronquist.

Kunder som har biljetter bokade till/från Arlanda kommer att bli kontaktade och erbjudas en ombokning till Bromma alternativt få pengarna tillbaka.Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour

Relaterade länkar