2022-08-31 07:00Pressmeddelande

BRA dubblar sin satsning på flyg mellan Ängelholm och Bromma

Med start den 12 september 2022 dubblerar BRA antalet avgångar mellan Ängelholm-Helsingborg och Stockholm Bromma vilket delvis innebär en extra morgonavgång på vardagar. Under sommaren har flygen varit i det närmsta fullbokade och till hösten bedöms efterfrågan öka ytterligare samtidigt som fler väljer att flyga med BRA. I samband med utökningen återetablerar BRA sin besättningsbas lokalt i Ängelholm.

BRA dedikerar ytterligare ett flygplan till Ängelholmslinjen och förstärker morgontrafiken. Detta innebär att kunderna kommer kunna välja mellan två attraktiva morgonavgångar till storstaden kl. 06.45 respektive kl. 07.15 måndag till fredag. Utökningen görs med samma flygplanstyp som idag flyger mellan Ängelholm och Bromma vilket är BRAs egna 72-sitsiga flygplan av typen ATR-72-600. Flygplanet är det bränsleeffektivaste turbopropellerflygplanet som finns för regionalflyg idag.

Vi är stolta över att så många väljer att flyga med oss, både gamla och nya kunder. Vi har under våren och sommaren sett ett stort tryck på flygresor och den starka efterfrågan hoppas vi kunna möta än mer genom att erbjuda platser på ytterligare ett flygplan på linjen, säger Martin Erkenborn och fortsätter:

- Extra roligt också är att vi i samband med detta återöppnar den besättningsbas vi hade fram till pandemin och därmed kan välkomna lokalt anställda piloter och kabinpersonal i Ängelholmsområdet. Vi vet att det är uppskattat både av kollegor och kunder.

Totalt är det i 12 piloter och kabinanställda som får sin bas i Ängelholm.

Vi är glada att BRA väljer att utöka sin tidtabell till och från Ängelholm Helsingborg Airport. Vi ser en ökad efterfrågan och ett stort behov att resa till och från vår huvudstad och vidare i Sverige. Vi kan nu möta behovet och erbjuda en bättre tidtabell för våra invånare, privatpersoner och företagare i regionen, samtidigt som tillgängligheten att ta sig till vår region ökar. En positiv utveckling för flygplatsen. Att BRA dessutom väljer att återetablera Ängelholm Helsingborg Airport som lokal bas för flygande besättningar är glädjande och stärker vårt samarbete ytterligare, säger Ulf Svensson, Tf VD på Ängelholm Helsingborg Airport

Med BRA kan alla som vill välja fossilfritt biobränsle vid bokningen.


Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour