2022-03-30 13:56Pressmeddelande

BRA öppnar direktlinjen mellan Göteborg och Visby.

Direktflyg mellan Göteborg och Visby.

En flyglinje som enligt BRA varit högt upp på resenärernas önskelista att komma tillbaka. Dessutom får vad som är en av flygbolagets allra största linjer, mellan Göteborg och Stockholms cityflygplats Bromma i dagarna dessutom en kapacitetsökning på +30%. 

Den nya direktlinjen erbjuder avgångar två dagar i veckan med flygstart vecka 13, och är ingång under hela sommarsäsongen och ända fram till slutet av oktober. 
Utöver linjen mellan Göteborg och Visby flyger BRA ytterligare 5 direktlinjer till/från Visby under 2022. Bland annat utrikeslinjen mellan Helsingfors och Visby som öppnar upp möjligheten att flyga via sommarparadiset Gotland, Sveriges största ö, påväg till/från Finlands vackra huvudstad.

Hemestertrenden inom Norden växer sig starkare och genom att utöka trafiken till sommaren mellan Visby och Göteborg erbjuds möjligheten att kunna ta sig till fler semesterupplevelser och destinationer på ett tryggt, tidseffektivt sätt med ett av världens mest klimateffektiva regionalflygplan” säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA. 

Grönare flygresor med BRA. 

Flygningarna görs med världens just nu mest klimateffektiva regionalflygplan som kan uppnå utsläpp så låga som 0,28liter/mil/passagerare. En flygplanstyp som släpper ut upp till 40% mindre än regionaljet.
Resenärerna erbjuds även möjligheten att välja BRA Miljö Class som är en flygbiljett där vanligt fossilt flygbränsle är utbytt mot 100% bioflygbränsle, SAF (sustainable aviation fuel). BRA klimatkompenserar dessutom till 110% för alla flygresor, och hela flygbolagets totala verksamhet. Några av fördelarna som gör att flygresor med BRA beskrivs som grönare än andra alternativa flygresor på marknaden. 

 

Avgångar i vår, vecka 13-25.

Visby-Göteborg: Fredagar och söndagar. 
Göteborg-Visby: Fredagar och söndagar. 

 

Avgångar i sommar, vecka 26-32.

Visby-Göteborg: Måndagar och söndagar. 
Göteborg-Visby: Måndagar och söndagar. 


Avgångar i höst, vecka 33-43.

Visby-Göteborg: Fredagar och söndagar. 
Göteborg-Visby: Fredagar och söndagar. 


Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour