2022-04-14 07:12Pressmeddelande

BRA lanserar sommarlinje till Sälen från Ängelholm/Helsingborg

Mountainbiking i Sälen, copyright SkistarMountainbiking i Sälen, copyright Skistar

Inför sommaren lanserar BRA ytterligare en sommarlinje och denna gång till Sälen från Ängelholm/Helsingborg. Linjen flygs onsdagar och lördagar under perioden 6 juli till 26 juli.

BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer fortsatt att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar. Direktlinjen till Sälen adderas till direktlinjen till Visby som också ska flygas från Ängelholm/Helsingborg i sommar och är en del av den historiska satsning som BRA gör i sitt sommarprogram med bland annat sju direktlinjer till och från Visby.

-          Vi ser en stor efterfrågan på semestermöjligheter i Sverige och den stora sommarsatsning som turistnäringen gör i Sälen känns klockren och kul att vara med och stötta. Vi har haft en rekordstark vinter med fyra direktlinjer till den nya fina flygplatsen i Sälen så därför känns det extra kul att vi kan komma igång igen redan till sommaren med denna linje, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

-          Sälenfjällen gör inför kommande sommar en historiskt stor satsning på att locka fler besökare under barmarksperioden. Aktörerna fortsätter att göra stora investeringar och satsningar i aktiviteter som t.ex. cykling, äventyr, barnaktiviteter, hopptorn för skidor, vandringsleder och skräddarsydda barn- och familjeaktiviteter. BRAs lansering av sommarlinje från Ängelholm blir ett suveränt alternativ för de som vill ta sig hit snabbt, smidigt och enkelt. säger Anders Bjernulf, vd på Destination Sälenfjällen.

-          Verkligen kul att BRA väljer att starta en sommarlinje till oss från Ängelholm/Helsingborg. Vi har samarbetat med BRA i många år på denna linje och det känns väldigt roligt att få erbjuda denna sommarlinje till Sälen för hela Södra Sverige, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

- Linjen blir vår tredje direktlinje vi kommer att flyga i sommar från Ängelholm/Helsingborg vilket är väldigt roligt. Med direktlinjer under sommaren till både Sälen och Gotland i tillägg till vår åretrunt-linje till Stockholm-Bromma så ser vi fram emot att välkomna många Skåningar och Halläningar ombord, avslutar Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

 

Tidtabell

Onsdagar: 

AGH-SCR 1455-1615

SCR-AGH 1700-1820

 

Lördagar:

AGH-SCR 1055-1215

SCR-AGH 1300-1420


Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour