2023-10-31 13:39Pressmeddelande

BRA förstärker flygplansflottan med sin första Airbus 320

Braathens Regional Airlines Airbus 320Braathens Regional Airlines Airbus 320

BRA fortsätter att växa sin flygplansflotta som planerat och i fredags landade flygbolagets nyaste flygplan i Malmö. Flygplanet är en Airbus 320. Det nya flygplanet är bolagets 19:e flygplan och kommer framför allt flyga Apollos kunder mellan Skandinavien och södra Europa.

Under våren lanserade BRA ett helt nytt affärsområde som charterflygbolag. I april i år gick den första flygningen för Ving med resenärer från regionala flygplatser runt om Skandinavien till Medelhavet, nu i oktober påbörjade BRA flygningar för Apollo. Denna strategiska flygplansleverans utgör en viktig milstolpe i företagets fortsatta tillväxtplan som charterleverantör med samma fokus på kundnöjdhet som för inrikesflyget. Passagerarna kan förvänta sig bekväma säten och en modern kabindesign som optimerar resenärernas komfort ombord.

Flygplanet med registreringsnummer SE-RGG som leasas av Macquarie Aircraft Leasing har inför flygstarten genomgått både invändig och utvändig uppdatering och kabinen har moderniserats avsevärt.

Vi är mycket glada över att välkomna vår första Airbus 320 till flygplansflottan, säger Fredrik Matseng Operativ Chef på BRA. Med detta nya flygplan kan vi erbjuda våra resenärer en behaglig flygresa med optimal komfort. 

Det nya flygplanet är bolagets första Airbus 320 och bolagets 19:e flygplan. Flottan består sedan tidigare av 14 ATR 72-600 samt fyra Airbus 319. Leverans av ytterligare två Airbus 320 planeras till november.

 Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör BRA till pionjärer inom fossilfritt flyg. - 2009 blev BRA det första passagerarflygbolag att miljöcertifieras - Sedan 2018 erbjuder BRA alla resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Under 2022 genomförde BRA världens första flygning med 100% biobränsle i båda tankarna - BRA är idag Sveriges största inrikesflygbolag sett till antal flyglinjer - BRA etablerade under 2023 ett nytt affärsområde med charterflygningar på uppdrag av researrangörer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour