2022-03-23 08:00Pressmeddelande

BRA flyger grönare till Visby från Norrköping i sommar

Flyg direkt mellan Norrköping och Visby.

Flygbolaget BRA återlanserar en populär flyglinje från Norrköping flygplats inför sommaren 2022. Den går direkt till Visby på Gotland och blir en god möjlighet för både östgötar att besöka Gotland som för gotlänningar att besöka Norrköping med omnejd. Detta kommer att göras med världens mest klimateffektiva regionalflygplan.

Flygbolaget BRA ser en efterfrågan på semesterresor, där specifikt hemester inom Skandinavien är fortsatt stark. Att kunna erbjuda hemester till vackra Visby/Gotland blir en välkommen nyhet. BRA flyg har även fler direktflyg från Visby, såsom till Helsingfors, vilket ger möjligheten att boka en extra resa till exempelvis Finland i samband med Gotlandssemestern.

Visby-Norrköping är en ny destination i BRAs flygprogram i år. Linjen kommer att flygas på onsdagar och söndagar med start den 29 juni, precis lagom till semestern.

- Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Norrköping och Östergötland en direktlinje till Visby och Gotland med dubbla avgångar, varje vecka hela sommaren. Vi vill med denna direktlinje ta initiativ för att bidra till minnesvärda semesterresor för östgötar, och förhoppningsvis positiv utveckling för länets besöksnäring. Vi är glada att dessutom kunna möta efterfrågan från Norrköping på klimateffektiva och flexibla flygresor till Gotland, säger BRAs kommersiella chef Martin Erkenborn.

- Mycket spännande med en linje till och från härliga Gotland igen. Vi hoppas att många ska komma och upptäcka vår fina region, men vi ser givetvis också en fantastisk möjlighet för alla här i området att ta sig till Gotland på semester. Jättesmidigt och dessutom med Sveriges mest miljömedvetna flygbolag säger Peter Jansson, tf. VD på Norrköping Airport.

- Vi ser också en långsiktig potential i att kunna vara en del i Norrköpings växande marknad, extra spännande är att just en linje mellan Gotland och Norrköping är en perfekt distans för de elflyg som vi hoppas ska kunna börja flyga inom ett par år, avslutar Martin Erkenborn.

Flygningarna görs med världens just nu mest klimateffektiva regionalflygplan, propellerflygplanet ATR 72-600 och som kan uppnå utsläpp så låga som 0,28liter/ mil och passagerare. Resenärerna erbjuds även möjligheten att välja BRA MiljöClass som är en flygbiljett där fossilt bränsle är utbytt mot 100% bioflygbränsle, SAF (sustainable aviation fuel) Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade. Läs mer om BRAs hållbarhetsarbete på www.flygbra.se/miljo

Nu ser vi fram emot en riktigt bra sommar!


Ämnen: Visby

Om BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - Från 2019 ingår klimatkompensering med 110% i alla biljetter. Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour