2022-09-20 19:28Pressmeddelande

BRA en av tre finalister till Transportföretagens hållbarhetspris

BRA har som mål att nå netto-noll på all inrikestrafik 2030. För att nå det ambitiösa målet krävs att hela bolaget har hållbarhet högst upp på agendan och att hållbarhetsarbetet genomsyrar hela organisationen. Att BRA idag presenterats som en av tre finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris 2022 är ett bevis på att bolaget är på rätt väg.

För oss är det viktigt att inte bara sätta mål, utan att sätta mål vi kan följa upp och jämföra både med andra inom branschen och med andra branscher. Det gör vi i vårt engagemang i SBTi (Science Based Target Intiatiative). Vi har en av branschens mest ambitiösa mål – på global nivå. Vi arbetar idag aktivt i flera forsknings- och innovationsprojekt för att vi ska uppnå vårt mål om att all vår inrikestrafik ska vara fossilfri 2030 och all vår trafik 2045, säger Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA. 

I maj i år blev BRA första flygbolag i världen med att erbjuda sina kunder möjlighet att välja mellan bioflygbränsle och fossilt flygbränsle redan i det första steget i bokningsprocessen. Sedan den nya Bioflygbiljetten infördes i maj och fram till och med mitten av augusti har bolaget sålt över 4000 Bioflygbiljetter. BRA har tillsammans med sina kunder under våren 2022 tankat 120 ton bioflygbränsle, tillverkat av använd frityrolja och köttrester. Det ger ett minskat klimatavtryck med 378 ton koldioxid jämfört med samma mängd fossilt flygplansbränsle. 

Lär mer om Transportföretagens Hållbarhetspris härOm BRA

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta. Vi lutar oss tryggt mot vår historia: - 2009 blev vi första passagerarflygbolag att miljöcertifiera oss - Sedan 2018 erbjuder vi alla våra resenärer att boka flygbiljetter med 100% bioflygbränsle - 2022 gjorde vi världens första flygning med 100% bioflygbränsle i både motorerna Vi är idag Sveriges största inrikesflyg med 25 flyglinjer. BRA ägs av det svenska investmentbolaget Braganza och AMF.


Kontakt

BRA Pressjour
BRA Pressjour